Loš rezultat Srbije na EP, Vojvodina stala u finalu!

U Beogradu su u junu i julu mesecu održana dva velika međunarodna turnira, na kojima su igrali Vojvodina (Kup Federacija) i Srbija (kvalifikacije za EP 2023.).

Vojvodina je kao šampion Srbije odigrala veoma solidan turnir i izgubila u samom finalu u veoma dramatičnom meču, od Slovačkog Apoloa. Novosađani su pobedili poljski Vroclav i mađarske Red Vulvse, a poraženi su u grupnoj fazi od Litvanskog Kaunasa. Sa skorom 2-1 ušli su u finale gde su posle neverovatnog meča u kome je bilo 0:0 posle 9 9 izmena, poraženi walk of udarcem sa 1:0. 

Reperezentacija Srbije je svoj turnir igrala od 12-17. Jula, sa novim trenerom Johnom Vodenlichem i  podmlađenim timom u odnosu na prethodne sezone. Srbija je dobro počela pobedom protiv Poljske ali je onda izgubila dva dramatična meča od Mađarske i Slovačke pa je praktično ostala bez šansi za finale posle 3 utakmice. U poslednjem meču Srbija je doživela i poraz od Norveške pa je zauzela 4. mesto. U finalu je Mađarska savladala Slovačku i plasirala se na naredni kvalifikacioni turnir koji će igrati zajedno sa Francuskom i Švajcarskom.

Srbija je odigrala rezultatski loš turnir ali nije prikazala i loš bejzbol – izgubila je praktično dobijen meč protiv veoma dobre Slovačke (10:9, posle 11 inn.) a protiv Mađarske je imala šansu do samog kraja kada je platila kaznu za loše udaranje tokom meča (samo 4 hita), poraz 8:6. Takođe je uvela u igru značajan broj mlađih igrača, koji su stekli dragoceno iskustvo za buduća velika takmičenja.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *