Počelo Prvenstvo Srbije – Vojvode i Beograd 96 slavili!

Posle dugo odlaganog početka, konačno je počeo šampionat Srbije u bejzbolu za 2020. godinu! Po toplom i veoma sparnom vremenu, odigrane su utakmice prvog kola Novi Sad – Beograd 96 i Vojvode – Vojvodina.

U prvom meču dobar bejzbol je viđen samo do polovine meča. Beograd 96 je poveo sa 2:0, da bi mladi novosadski tim preokrenuo na 5:4 krajem 4. izmene. U drugoj polovini meča Novi Sad je nestao sa terena, posebno u odbrani, i Beograd je poveo prvo sa 11:5, da bi na kraju 4-satnog meča bilo čak 22:9. Očigledno je da bacači nisu u dobroj formi a Novi Sad je imao i dvocifreni broj grešaka u odbrani, pa će meč biti brzo zaboravljen što se tiče kvaliteta.

Mnogo kvalitetniji i nezvesniji je bio duel Vojvoda i Vojvodine, koji tradicionalno igraju veoma uzbudljive utakmice. Vojvodina je povela sa 1:0 i 5:1 u 5. izmeni, ali Zemunci prave veliki preokret. Prvo izjednačuju na 5:5, a zatim u 8. izmeni pune baze i serijom udaraca odlaze na 10:6, čime kao domaćini stiču nedostižnu prednost – na kraju 10:7.

Prvenstvo se nastavlja naredne nedelje, a mlađe kategorije imaju prvi turnir u Kragujevcu (subota).

You may also like...

1 Response

  1. Vojvoda#8 says:

    U osmoj izmeni je Vojvodina vodila sa 5-4,onda vojvode uzimaju 4poena, a u devetoj Vojvodina jos 1.
    Konacan rezultata je 8-6za vojvode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *