Srbija četvrta na Evropskom prvenstvu B grupe

Seniorska reprezentacija Srbije zauzela je 4. mesto na odigranom Evropskom prvenstvu B grupe u Bugarskoj. U konkurenciji 6 reprezentacija, naši seniori su zabeležili 2 pobede i 3 poraza. Iako nisu pružili igre kojima su se svi nadali, reprezentativci Srbije su se borili do samog kraja turnira, kada su u meču sa Rusijom imali šansu da uđu u finale ali je to ipak bilo nemoguće na ovom turniru, koji je sigurno najjači turnir B grupe u istoriji CEB takmičenja. Naime, skoro sve reprezentacije su doputovale u Bugarsku sa veoma jakim timovima (pojačane američkim i kubanskim igračima), pa je u finalu viđen i pravi Minor league duel između dve ubedljivo najjače selekcije, Izraela i Rusije (5-3).
Srbija je na početku turnira odličnom igrom raznela Irsku sa 17-5, nošena dobrim udaranjem i vrhunskim pičingom Adama Panajotovića. Već u drugom meču, Izrael je na brdo stavio Gabe Cramera, minor league bacača, tako da napad nije imao nikakvu šansu (3 hita) a odbrana nije mogla dugo da izdrži pritisak Izraela i zabeležen je poraz od 11-1.
U trećem meču Srbija je imala šansu protiv dobre Grčke, ali iako je solidan start imao mladi Živić, potpuno je podbacio napad, tako da je ponovo upisan poraz od 9-5.
Četvrtog dana kada je već i opstanak u B grupi doveden u pitanje, Adam Panajotović je sa dva dana odmora izbacao još jedan meč sa udžbenike i uz pomoć probuđenog napada, zabeležena je nova pobeda – 7:2, koja je čak omogućila našem timu da pobedom nad Rusijom uđe u finale takmičenja.
Petog dana turnira Srbija je povela sa 1-0 i držala se nekoliko inninga ali kvalitet kubanskih profesionalaca koji su na čudan način dobili dozvolu da nastupe za Rusiju, donosi ključnu prevagu. Kubanci sa 3 home runa donose 7 poena i Rusija odlazi na 9-2 sredinom meča. Srbija ne uspeva da veže udarce protiv (takođe) kubanskog bacača, tako da Rusija u drugom delu meča čuva i donekle uvećava prednost za konačnih 12-3.
Srbija je odigrala solidan turnir ali ipak nije imala dovoljno kvalitenih bacača i udaranje, koji bi je doveli do željenog finala.Najbolji u našem timu su bili Adam Panajotović (2 pobede), kao i Danilo Cvijović i Stefan Miladinović koji su bili odlični i u odbrani i u napadu.
Domaćin Bugarska je zauzela poslednje mesto, i sledeće sezone će igrati u C grupi.
U drugoj B grupi u Slovačkoj prvo mesto je zauzela Litvanija, tako da krajem jula u Kaunasu za ulaz u A grupu igraju Litvanija – Izrael.

You may also like...

1 Response

  1. Despacito says:

    Davaj papi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *