Odlična Srbija stala na korak od EP u Italiji

Reprezentacija Srbije je osvojila drugo mesto na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, održanim u Beogradu. Odlična igra u većem delu turnira ipak nije bila dovoljna da se ostvari plasman na EP u Italiji,koje se igra u septembru.

U finalnom meču Ukrajina je bila bolja i posle dramatičnih 3 sata igre slavila sa 9:5, i kao pobednik turnira napredovala među 16 najboljih u Evropi.
Srbija je prvog dana turnira sjajnom igrom razbila Bugarsku sa 7:0, a potom rutinski pregazila slabašnu Estoniju sa 15:0.
Trećeg dana grupne faze naši momci su poraženi od Ukrajine sa 6:1, u meču koji nije imao veliku rezultatsku važnost, pošto je Srbiju samo teorija izbacivala iz finalnog meča.
Ipak, u fantastičnoj utakmici finala na bejzbol terenu na Adi Ciganliji, pred velikim brojem svojih navijača, Srbija nije došla do željenog cilja. 
Ukrajina je brzo povela sa 6:2, a naši seniori su ceo meč jurili prednost (6:4, 8:5)i nisu uspeli da naprave veliki preokret – poraz od 9:5 na kraju.
Da je Srbija igrala odličan bejzbol pokazale su pojedinačne nagrade – sve tri su dospele u ruke naših igrača.
MVP i najbolji udarač turnira je bio Predrag Kukoleča a najbolji bacač Kristijan Bokić.
Interesantno je da su otvaranju prisustvovali specijalni gosti: američki ambasador Entoni Godfri, koji je nosio dres Srbije i pomoćnik Ministra omladine i sporta Darko Udovičić. Oboje su bili impresionirani organizacijom turnura i kvalitetom bejzbola viđenim na Adi Ciganliji.
 
Poredak:
1.Ukrajina
2.Srbija
3.Bugarska
4.Estonija

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *