Pioniri iz Srbije završili turneju u Viskonsinu,USA!

Pionirska reprezentacija Srbije je uspešno završila svoju američku turneju posle 10 dana boravka u Whitewateru, država Viskonsin. Na poziv trenera seniorske reprezentacije Džona Vodenliča koji je glavni bejzbol trener na Koledžu Whitewater, mladi igrači iz Srbije su proveli nezaboravnih deset dana, odigrali 4 utakmice i prisustvovali na dva MLB meča (plus dva iz nižih USA liga). Naš tim je imao sjajne uslove za trening a i treneri iz naše zemlje su stekli nova iskustva u najjačoj bejzbol zemlji na svetu, pored Japana.

Našem timu iz Srbije su se priključili i mladi igrači poreklom iz Srbije koji žive u USA, tako da je ukupno 14 igrača bilo na raspolaganju trenerima Vučeviću, Popoviću i Ajdukoviću. U prve dve utakmice Srbija je doživela dva ubedljiva poraza – 4:16 (Jeferson high school)i 0:15 (Fishbay Ducks), ali u poslednje dve provere su zabeležili i dve pobede, protiv rivala koji je bio bliži kvalitetu našeg bejzbola (Cumberland high school), ‚16:8 i 10:0.

Našoj delegaciji priljučili su se da pomognu i seniorski reprezentativci Sava i Draža Dupor, kao i Kristijan Bokić i Nikola Vasić. Svi  su rekli da jedva čekaju kvalifikacije za EP 2024., koje će se verovatno igrati u Beogradu, na Adi Ciganliji, kako bi ponovo obukli dres nacionalnog tima.

Bejzbol savez Srbije zahvaljuje na gostoprimstvu i pomoći svim našim bejzbol prijateljima iz Amerike i Srbije koji su različitim donacijama pomogli da naš pionirski tim stigne do USA.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *