Održan Trofej Beograda 2017!

Po lepom subotnjem vremenu održan je još jedan Trofej Beograda u bejzbolu – ovoga puta za mlađe od 13 godina!

Pored timova iz naše zemlje Beograda 96, Voše i Novog Sada, učestvovale su i dve inostrane ekipe – Vindija Varaždin (Hrvatska)i Erd (Mađarska), što je događaju dalo posebnu težinu.

Na Adi Ciganliji je bilo oko 70 igrača a odigrano je i 11 veoma uzbudljivih mečeva, da bi na kraju pobednik bio mađarski Erd!

Posle odigranih mečeva po sistemu “svako sa svakim” izdvojile su se ekipe Erda, Vindije i Novog Sada, svi sa skorom 3-1,dok je Voša imala 1-3, a Beograd 96 0-4.

Zbog najlošijeg međusobnog skora Novi Sad je ispao iz mogućeg finala, koje su odigrali Erd i Vindija (9-5 za Mađare). Koliko je turnir bio izjednačen govori i podatak da je Beograd 96 u grupnom delu izgubio od Vindije sa tesnih 3:2 a od Erda sa 6:4 iako je vodio sa 4:2 do kraja meča i pretio da u meču poslednjeg kola izbaci Mađare iz konkurencije da igraju finale. Takođe Novi Sad je u grupi pobedio Erd sa 4:1, ali je na kraju zauzeo tek 3. mesto.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mark Helinger (Erd), najboljeg udarača Marko Crvenkov (Novi Sad) a najbolji bacač je biIMG_2399Niko Vučetić (Vindija).

Turnir je održan pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *