Pony liga – nerešeno u Zrenjaninu!

Po sunčanom vremenu u Zrenjaninu odigran je dvomeč PONY U14 Lige Srbije između Bečkereka i Novog Sada. Iako je bio favorit u dvomeču, Novi Sad  je posle pobede u prvoj utakmici doživeo i prvi poraz u ovogodišnjem takmičenju.

Treneri obe ekipe odlučili su da prvu utakmicu počnu najbolji bacači, pa je za Bečkerek počeo Ivan Besedeš ( 2IP, 1H, 8R, 8BB 1SO) , a za Novi Sad Bojan Ninić (3IP 1H, 1BB 5SO) .
Novi Sad bez većih problema stiže do vodstva od 10-0 u trećoj izmeni, dok su Zrenjaninci prvi put do baze stigli u trećoj izmeni ” šetnjom”. Do kraja utakmice Novosađani prave još pet poena, ali i domaćin stiže do tri poena, kada je trener Novog Sada stavio mladog Luku Samenkovića na brdo.
Utakmicu je obeležio veliki broj šetnji bacača ekipe iz Zrenjanina (10BB i 5HP) i mali broj udaraca obe ekipe (Bečkerek 1, Novi Sad 2).
Bečkerek je sasvim zasluženo dobio drugu utakmicu. Novosađani uspavani od lake pobede u prvoj utakmici, probudili su se tek u poslednjoj izmeni.
Odmah u prvoj izmeni u svom prvom napadu povela je ekipa Bečkereka sa 5-0, posle očajnog bacanja Alekse Zubića (5BB, 3R), kojeg je zamenio Petar Milošević (3BB, 1SO, 2R). Novi Sad uzvraća odmah u prvom napadu i smanjuje na 5-4.
U trećem napadu  Bečkerek pravi novih 5 poena, a nije pomogla ni promena bacača kod Novog Sada.Dušan Nakić (2IP,4R, 1H5BB)  nastavio je loše bacanje njegovih prethodnika.
Ekipa iz Zrenjanina u četvrotm napadu stiže do nedostižnih 11-5 i tako stiže do svoje prve pobede u ovogodišnjoj U14 ligi.
Igrač utakmice bio je Vukašin Vujin koji je bio nerešiva enigma za udarače Novog Sada koji su na kraju imali 3 dobra udarca, a Zrenjanin 1.
Nastavak PONY U14  Lige Srbije planiran je za 26.05.  kada Novi Sad igra protiv Aligatora, a sledeći vikend počinje Little League Srbija, a prvi turnir igra se u Zrenjaninu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *