Predsednik WBSC Frakari u poseti Srbiji – poseta Novom Sadu i OKS-u!

Predsednik Svetske bejzbol-softbol konfederacije Rikardo Frakari je na poziv Bejzbol saveza Srbije boravio dva dana u našoj zemlji. Poseta je bila više nego važna, posebno za nastavak razvoja bejzbola u Vojvodini. Bejzbol savez Srbije je organizovao zajedničku posetu Novom Sadu, gde je domaćin bio gradonačelnik Miloš Vučević.

Razgovarano je o dugogodišnjoj ideji da se na prostoru Novog Sada konačno nađe lokacija za bejzbol kompleks, a gospodin Vučević je pokazao jasnu rešenost i volju da se ovo pitanje konačno reši. Predsednik WBSC je svojim autoritetom pomogao našem savezu i istakao da će WBSC finansijski podržati izgradnju bejzbol terena. 

Gradonačelnik Novog Sada je na sastanak doveo i glavnog gradskog urbanistu, tako da je sada u procesu traženje zemljišta koje bi bilo predato Bejzbol savezu Srbije na trajno korišćenje. Sastanku su prisustvovali Milan Zonić i Nikola Vučević, kao predstavnici BSS, kao i  član Gradskog veća za sport Novog Sada Ognjen Cvjetičanin.

U drugom delu dana delegacija BSS i WBSC je posetila i Olimpijski komitet Srbije. Razgovarano je o budućoj saradnji sobzirom da je Baseball 5 (nova disciplina u bejzbolu) primljen kao sport na budućim Olimpijskim igrama za mlade u Dakaru 2022. godine. Ideja je da se pomoću nove discipline, i naravno bejzbola kao glavnog sporta, u budućnosti nađe rešenje za stalno učešće na letnjim Olimpijskim igrama.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *