Pripreme za mlađe kategorije održane u Kladovu!

Pripreme mlađih kategorija Bejzbol saveza Srbije održane su od 26. Juna do 1. Jula u sportskom kampu „Karataš“ u blizini Kladova. Za ovaj program zaslužno je Ministarstvo omladine i sporta, kao i Ambasada SAD u Srbiji koja je donirala sredstva za promociju bejzbola i prezentaciju koja je održana u Kladovu za lokalnu zajednicu. Specijalni gosti kampa su treneri stručnjaci iz SAD – Bil Persi i Kit Korona.

Bil Persi je trener poslat u Evropu od strane MLB International, dela MLB (Američka profesionalna liga) zaduženog za razvoj bejzbola u svetu, dok je Kit Korona bivši igrač Fresno koledža iz Kalifornije. Obojica imaju veliko znanje i iskustvo rada u evropskom bejzbolu u poslednjih 10. godina. Bil Persi je bio trener nacionalne selekcije Hrvatske koju je doveo do 8. mesta u Evropi 2001. godine.

Igrači su vredno trenirali svakog dana i sticali znanje koje će im biti potrebno u daljoj bejzbol karijeri. Osim bejzbola dečaci i devojčice su svake večeri imali radionice na kojima su mogli da iskažu i svoju kreativnost a u većem delu kampa su koristili i engleski jezik u komunikaciji sa svojim inostranim trenerima.

U sklopu kampa održana je i prezentacija za dečake iz Kladova na lokalnom fudbalskom terenu i uz svesrdnu pomoć Sportskog saveza Kladova, a čelnici BSS su dali intervju za lokalnu TV Kladovo.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *