Vojvodina ubedljiva za kraj Interlige!

U poslednjem kolu Interlige za seniore Vojvodina je zabeležila dve pobede nad hrvatskim Varaždinom, i time završila takmičenje na solidnom 5. mestu, i bukvalno je jedna pobeda odlučivala ko će ići u sam vrh tabele.

Tabela Interlige B grupa:  http://eurointerleaguebaseball.com/standings/

Drugi klub iz Srbije, Beograd 96, je zahvaljujući pobedi Vojvodine i idealnom rezultatu u duelu zagrebačkih klubova (Medvednica – Zagreb 1-1 u utakmicama) dobio priliku da u u direktnom duelu u Zagrebu sa Medvednicom odluči o drugom mestu u B grupi Interlige. Ta utakmica je bila odložena zbog kiše u maju mesecu a Beograd će morati da pobedi sa minimum 4 razlike ukoliko želi u plej of za A grupu.

U prvom meču na Adi Ciganliji viđen je veoma dobar bejzbol a mladi tim Varaždina je u potpunosti parirao iskusnijim Novosađanima. Timovi su pravili veoma malo grešaka i utakmica se brzo odvijala. Varaždin je poveo sa 2:0 u 3. inn da bi Vojvodina preokrenula u 6. inn na 3:2. Hrvatski tim je izjednačio u 8. izmeni da bi Vojvodina u dramatičnom finišu pobedila walk-of udarcem Šijačića sa 4:3! Kozjak je imao impresivan nastup sa 16K i 5 BB (CG), ali se mora istaći da je Varaždin imao veliki broj igrača kadetskog uzrasta.

U nedeljnoj utakmici sve je bilo neizvesno do 6. izmene kada je Vojvodina serijom od 4 poena otišla na 6:1 i rešila dileme. Do kraja meča, prednost je uvećana na 9:2 i Vojvodina je završila Interligu sa skorom 10-6.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *