Beograd 96 bolji u srpskom duelu Interlige

Beograd 96 je savladao Vojvodinu u oba duela regionalne Interlige koji su odigrani ovog vikenda. Posle ove dve pobede Beograd 96 je obezbedio prvo mesto u B grupi (skor 7-1) i čekaće poslednjeg iz A grupe u plej ofu za ulazak viši rang. Vojvodina i dalje ima šanse za drugo mesto ukoliko oba puta savlada Janošmorju u Beogradu narednog vikenda.
U subotnjoj utakmici Beograd je slavio sa 8:0 zahvaljujući superiornom Karlosu Garsiji koji je imao čak 18K u 8 izmena. Beograd je meč rešio u 6-oj izmeni kada je serijom pod 4 poena poveo sa 8:0 i do kraja sačuvao rezultat. U poslednjoj izmeni za domaćina je bacao i mladi Živić.
U drugom meču viđen je mnogo interesantniji duel u kome je do 7. izmene bilo neizvesno (6:6) da bi Beograd serijom od 3 poena na 2 out-a (RBI udarci Jovanovića i Garsije) poveo sa 9:6. Pre toga je Vojvodina sa nekoliko odličnih udaraca (Milovanović, Ignjatović) smanjila sa 6:1 na 6:5, a nakon toga i izjednačila rezultat. Ipak, posle opisanog vođstva od 9:6 finalni udarac je zadao mladi Hatala double-om za 10:6 u 8-oj izmeni i Vojvodina se nije vratila ponovo u meč. Za Beograd je odličan bio Milić (14K, 2HBP, 1 BB – 6 inn), dok je Berec odradio dobar posao kao starer za Vojvodinu, bez velike posrške odbrane. Mečeve su završili Nakić (Beograd 96) i Kozjak (Vojvodina) solidnim nastupima.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *