Beograd 96 drugi na Kupu Federacija!

Bejzbol klub “Beograd 96” je postigao odličan rezulat na kvalifikacijama za Kup Federacija koji je odigran u Beogradu od 12-17.Juna. U konkurenciji 5 timova naš prvak je osvojio drugo mesto, nakon što je u finalu poražen od austrijskih Dajving Daksa sa 9:3. Na turniru su još učestvovali engleski Sautempton Mustangs, bugarski Atletiks i rumunski Atletiko.

U seriji odličnih mečeva na Adi Ciganliji viđen je bejzbol visokog kvaliteta – svaka ekipa je imala po 3-4 strana igrača, od kojih je većina bila iz Venecuele, koja je rasadnik bejzbol talenata. Utakmice su, posebno u prva tri dana turnira, bile veoma tvrde i neizvesne a pitching je bio impresivan, neretko i do 90 mph brzine.

Beograd 96 je do finala u grupi (sistem svako sa svakim) savladao Rumune sa 3:2, Bugare sa 16:3, poražen je od Daksa (4:5), a u odlučujućoj utakmici za finale i favorizovane Engleze, posle velike drame – 11:10. Posebno je značajno što je za Beograd igrao i veliki broj izrazito mladih igrača (Nakić, Ninić, Jovanović) koji su igrali protiv uglavnom fizički jačih i iskusnijih rivala, koje su redom pobeđivali. Karlos Garsija, pojačanje iz Venecuele, je nosio Beograd do finala, ostvarivši svojim pitching-om dve pobede, u prvoj utakmici protiv Rumuna i u ključnom meču protiv Sautemptona.

U finalnom meču za plasman u viši rang Kupa Federacija, Austrijanci su zasluženo slavili, imajući ogromnu prednost sa svojim veoma brzim bacačem iz Venecuele, koji je sačuvan upravo za taj duel.

Beograd 96 je ovim nastupom osvetlao obraz srpskog bejzbola i pokazao da se u našoj zemlji i dalje razvijaju igrači sposobni da se mere sa jakim evropskim ekipama. Takmičenje je podržano od strane Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *