Beograd 96 poražen u Interligi, kiša prekinula U12 turnir

Proteklog vikenda na Adi Ciganliji u Beogradu je viđen odličan bejzbol seniora. Beograd 96 je ugostio madjarsku Sent Andreju (Budimpešta) i posle velike borbe u oba meča je ipak ostao kratkih rukava protiv snažnih gostiju.

U prvom meču Beograd 96 je veći deo meča jurio prednost Madjara od 3:0 i 5:3, da bi u 6. inn uspeo da izjednači na 5:5. Posle propuštene šanse da povede u 7.inn, Beograd je surovo kažnjen – Sent Andreja je retko viđenom udaračkom serijom od 6H i 2BB, i posle samo jedne greške Beograda uzela 8 poena i povela sa 13:5 čime je pobednik odlučen. U poslednjoj izmeni mladi bacači Beograda se nisu snašli pa je rezultat uvećan na konačnih 17:5.

Drugog dana Beograd 96 je sa izmenjenim i još mlađim sastavom odigrao odličan meč, ali je poražen zbog slabog udaranja, koje su potpuno neutralisali internacionalci u dresu Sent Andreje – australijski starter Tomaszek i kanadski closer Siddall. U ravnopravnom meču Beograd je udarcem za dve baze izjednačio na 1:1 u 7. inn, ali su u samoj završnici iskustvo i kvalitet gostiju došli do izražaja – 3:1 za Mađare, koji vode na tabeli B grupe Interlige sa skorom 8-0 (Beograd 96 sada ima 3-3).

U popodnevnom programu u nedelju igran je turnir igrača do 12 godina – Beograd 96, Voša Novi Sad, Zrenjanin i Novi Sad.

Nažalost posle 2 sata igranja jaka kiša je prekinula turnir.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *