Vojvodina ubedljiva u domaćem prvenstvu, Beograd 96 perfektan u Erdu

Nastavljene su utakmice seniora u Interligi (Beograd 96), kao i u domaćem prvenstvu.

Beograd 96 je zabeležio dve pobede u predgrađu Budimpešte – lepom gradiću Erd, protiv domaćeg Aerosa. U prvom meču, Beograd  je pobedio sa 14:5 u 9 odigranih izmena. Naš tim je od početka preuzeo glavnu reč i podizao svoje vođstvo, da bi u 7. izmeni poveo sa 11:0. Tada ulaze da bacaju mladi pitcheri Radonjić i Ninić (do tada perfektan Kozjak) i stvari kreću u drugom pravcu. Mađarski udarači koriste priliku i uzimaju 5 poena – 11:5. U igru ulazi iskusni Vučević i stopira dalji napad domaćina, da bi Beograd do kraja dodao još tri poena za rutinsku pobedu od 14:5.

U nedeljnom meču Stajić je razneo skromne domaćine sa 10 K u odbacane 4 izmene a napad našeg šampiona je bio odličan i ubedljiv – 17:1 za kraj u samo 5 odigranih inninga (mercy rule).

Beograd 96 naredne nedelje igra najvažnije mečeve sezone protiv ljubljanske Ježice. Ukoliko zabeleži dve pobede ima dobru šansu da igra razigravanje za ulazak u A grupu Interlige.

U Prvenstvu Srbije za seniore stara priča – Vojvodina je u dva dana bila ubedljiva. Prvo je u subotu kao gost savladala Bečkerek sa 12:5, a zatim dan kasnije, ponovo deklasirala Vojvode sa 15:0 i pokazala svoju klasu, dok se Zemunci nalaze u ozbiljnoj krizi. Novosađani su bili ubedljivi tokom celog meča i pobednik nije dolazio u pitanje.

Bojan Ninić, Beograd 96

Bojan Ninić, Beograd 96

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *