Beograd 96 šampion Srbije!

Bejzbol klub Beograd 96 je novi – stari šampion Srbije u seniorskoj konkurenciji, savladavši u 3 utakmice Vojvode sa maksimalnih 3:0 u seriji.

Beograd 96 je treću utakmicu, odigranu u subotu na Adi Ciganliji, dobio sa 8:5 i postao prvak Srbije po 14. put u svojoj istoriji.

Od početka meča Beograđani su bili u vođstvu koje nisu ispustili do kraja meča. U prvoj izmeni 2:1, u petoj 8:1, da bi Vojvode prišle na 8:5 ali nisu uspele u pokušaju da izbore 4. utakmicu i nastavak serije. Beograd je dominirao u tri utakmice finalne serije iako je u ligaškom delu zauzeo 2. mesto iza Zemunaca.

U istoriji srpskih šampionata Beograd 96 je osvojio 14 titula, Vojvode 4, dok su klubovi Kings i Dogs osvojili po dve davnih 90 tih godina (od 1993 do 1996. godine). Ostali klubovi – Vojvodina, Spartans, Zrenjanin, Kragujevac u poslednjih 22 godine koliko se održava Prvenstvo Srbije, nisu uspeli da dođu do najvažnijeg domaćeg pehara, ali su imali određenog uspeha u Kupu Srbije (BK Spartans).

U nastavku sezone igraju se turniri mlađih kategorija, kao i prijateljski bejzbol turnir za rekreativce koji se igra u nedelju (12h) na Adi Ciganliji.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *