Novi Sad iznenadio Vojvodinu! Litlle League u Kragujevcu, najbolji Beograd 96


Proteklog vikenda odigrana su dva interesantna meča Prve Lige Srbije za seniore, a u Kragujevcu je odigran i prvi ovosezonski turnir lige Srbije za decu do 12 godina!
Subotnji dan je bio zauzet za mlađe kategorije, a domaćini prvog (od četiri) turnira su bili novoosnovani Wildboars-i iz Kragujevca. Kragujevčani su bili odličan organizator i spremili su dobar teren za igru, a na njemu je posle 6 utakmica najbolja bila ekipa Beograd 96. Beograđani su imali skor 3-0, a drugo mesto je zauzela novosadska “Voša” (skor 2-1). Treće i četvrto mesto su osvojili Wildboars (1-2) i Novi Sad (0-3). Mladi bejzbolaši će snage odmeriti ponovo u Novom Sadu 18.05.2019. godine.

U seniorskom prvenstvu na Adi Ciganliji su u nedelju viđene dve utakmcie – Beograd 96 je savladao Vojvode sa 11:1, u dok je u drugom meču dana Novi Sad pobedio Vojodinu posle drame sa 6:5!
Beograd i Vojvode su igrale brz meč sa malo poena. Kozjak i Milić su dominirali nad udaračima u prvom delu utakmice, pa je Beograd vodio tek sa 2:1 u 6 izmeni. U drugom delu meča Beograd osvaja još 2 poena i odlazi na 4:1, a u 8. izmeni do tada solidna odbrana Zemunaca pravi 4 errora i prima 7 poena za konačnih 11:1, mercy rule-om u 8 inninga.
U derbiju dana Vojvodina je kao favorit nastupila protiv dosta mlađih konkurenata iz Novog Sada. Viđen je odličan gradski derbi u kome je Novi Sad bolje odigrao finalni deo utakmice i sačuvao prednost od 6:5 iz 6. izmene.
Odlično su bacali Živić i Marjanovič, a Vojvodina je u drugom delu meča na poziciju bacača stavila Japanca Katoa ali je bilo kasno – u poslednjoj izmeni Vojvodina nije iskoristila pune baze i ground out-om na drugu bazu bodovi odlaze Novom Sadu, što govori da će budući tok šampionata biti veoma interesantan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *