Vojvodina 1-1 sa Lisjakima, Beograd 96 pao u produžecima

Proteklog vikenda odigrano je novo kolo regionalne Interlige, a nastupili su naši predstavnici Vojvodina i Beograd 96.
Vojvodina je u Beogradu dočekala Kranjske Lisjake (Slovenija), povratnike u regionalno takmičenje, u duelu timova koji su u vrhu tabele B grupe Interlige. Zbog najavljenog lošeg vremena za nedelju, u subotu je igran double header a oba tima su ostvarila po pobedu.U prvom meču Vojvodina je poražena sa 5:2, iako je startni pičer bio Japanac Kato. Novosađani su poveli sa 1:0, ali su 2 home runa-a američkog internacionalca Svindlinga (u 4. i 6. inn) dovele Lisjake do 4:1 i rešile skraćeni meč, igran u 7 inn.
Vojvodina uzvraća udarac u drugom meču u kome sjajni Kozjak dozvoljava Slovencima samo 5 hitova (5K,1BB) i pravi “shutout”, a Vojvodina u napadu pravi poene u prvoj i trećoj izmeni za 2:0, koje odličnom odbranom čuva do kraja duela čime sa skorom od 4-2 ostaje u trci za prvo mesto B grupe.
Drugi predstavnik Srbije Beograd 96 je gostovao u Slovačkoj kod Angels Trnave i odigrao je samo jedan meč (subota), dok je drugi otkazan zbog lošeg vremena.
Beograd je odigrao veoma dobar meč sa nekoliko novih tinejdžera u postavi ali je izgubio sa 9:8 u 10-om inningu. Debitovali su Filipović, Ćulum i Tomić a odlično je bacao Živić. Slovaci su poveli sa 1:0, ali je Beograd sredinom meča izjednačio a potom i poveo sa 5:1. Trnava posle par udaraca u poslednjoj izmeni dolazi do 5:5, a u produžecima naš tim ima 8:6 i 2 out-a ali ne uspeva da privede meč kraju i ostvari prvu pobedu ove sezone. Slovaci posle dve uzastopne greške dolaze do 9:8, walk of errorom.
Narednog vikenda počinje Litlle league sezona, prvim turnirom koji se igra u Kragujevcu (subota), a igraju se (nedelja) i mečevi domaće lige seniora – Beograd96 – Vojvode (11h) i Vojvodina – Novi Sad (15h)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *