Perfektan vikend za Beograd 96!

Proteklog vikenda odigrano je 4 utakmice seniora u domaćem takmičenju kao i u Interligi Srbije. Dominirao je Beograd 96 koji je ušao u veoma dobru formu, posebno u regionalnom takmičenju.

Šampion Srbije je u dva meča ubedljivo savladao mađarske Rascalse – 17:2 i 13:3. Beograd je bio odličan i na udaranju i u odbrani, a dominirali su Marko Badovinac (neverovatnih 8-8) i Japanac Tatsumi sa 6-9. Sa ove dve pobede Beograđani idu ka vrhu tabele i čeka ih velika borba za drugo mesto, pošto su Zajčki sa dve pobede u Zagrebu verovatno obezbedili prvu poziciju u B grupi.

U domaćim mečevima Vojvode su u Zrenjaninu sigurnom igrom savladale domaći Bečkerek sa 9:1, da bi na Adi Ciganliji u meču bez velikog rezultatskog značaja Beograd 96 pobedio Vojvodinu posle dramatične završnice sa 12:11. Vojvodina je u jednom trenutku vodila i sa 8:1 ali nije zadržala prednost. Odličan na mestu bacača za Novosađane je bio Milankov  sa 13K i 6BB u 7 izmena, ali su junaci pobede za Beograd bili bacač Nakić (8 K, 8 BB, 6 2/3) i Petar Milošević, sa game – winning RBI double-om u 8. izmeni, kada je Beograd preokrenuo meč. Oba tima su igrala sa mlađim igračima, koji ne dobijaju često šansu.

Narednog vikenda Vojvodina gostuje u Erdu, dok Beograd 96 u Beogradu dočekuje Ježicu iz Ljubljane. Vojvode putuju na jug, na utakmicu sa Sleepers-ima iz Kragujevca.bg 96 2

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *