Počela i liga za mlađe od 12. godina!

Počelo je i prvenstvo Srbije za kategoriju U-12 (mlađi od 12 godina) turnirom u Zrenjaninu čime BSS pokazuje da ozbiljno razmišlja o budućnosti srpskog bejzbola.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I ovo takmičenje je počelo promocijom akcije Ministarstva omladine i sporta – “Fer plejom do pobede”!

Ovo takmičenje igra se pod okriljem „Little League Baseball Srbija“ u kojem učestvuju četiri ekipe a ove godine planirana su četiri turnira u prolećnom delu. Malu senku na ovaj turnir, koji je igran pod imenom „Trofej Zrenjanin“, zbog pomoći Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, bacio je otkaz ekipe Aligatora iz Sombora. Prvi turnir je po dogovoru ekipa na početku sezone odigran po modifikovanim pravilima pa su tako ovaj put treneri bacali loptu umesto pitchera.

Utakmicu su otvorile ekipe Novog Sada i Bečkereka, a Novi Sad je lako stigao do prve pobede od 8-1.Beograd’96 poražen je u drugoj utakmici protiv domaćina (7-6) u neizvesnoj utakmici, da bi iznenadio Novi Sad u sledećoj utakmici pobedivši 7-5 i tako dao celom turniru notu neizvesnosti.
Druga utakmica između domaćina i Novosađana donela je više uzbuđenja pa je posle velike borbe Novi Sad ponovo pobedio ovaj put sa 14-11.
Novu utakmicu odigrali su Beograd i Bečkerek, a iako je domaćin vodio do pete izmene Beograđani u poslednjoj izmeni preokreću i pobeđuju sa 6-5 i time došli do šanse da pobedom u poslednjoj utakmici osvoje turnir!
U izjednačenoj utakmici Novi Sad je bio bolji sa 7-6, a utakmica je bila nerešena sve do poslednje izmene, kada Novosađani osvajaju odlučujući poen.
Pehare i priznanja uručili su članovi UO BSK“Bečekrek“ , Miodrag Bogunović, Igor Marton i Neda Markov.
Najbolji igrač turnira bila je Dunja Mostarac iz Beograda, najbolji udarač Vladan Jovanović iz Novog Sad, najbolji odbrambeni igrač Miloš Đukić iz Zrenjanina a najbolji novajlija Luka Radonjić iz Beograda.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *