Srbiji “srebro” na Balkanskom Kupu


 Reprezentacija Srbije osvojila je 2. mesto na Balkanskom kupu u Bugarskoj (Sofija) koji je održan od 27-28.Aprila.

Na veoma čudnom takmičenju u smislu viđenih rezultata i posle slabog prvog dana, naši seniori su uspeli da postignu solidan rezultat osvojivši 2. mesto.

Prvog dana turnira Srbija je igrala otvaranje protiv Bugarske i izgubila sa 22:7. Ništa osim napada nije funkcionisalo a Bugari su pokazali da su najbolji udarači u ovom delu Evrope zasuvši našu selekciju i mlade bacače ogromih brojem hitova.

Istina, reprezentacija Srbije ima donekle opravdanje za slabe mečeve u subotu – posle celodnevnog putovanja i 4 – satnog čekanja na granici, ekipa je stigla u hotel u jutarnjim časovima i praktično bez spavanja izašla na jutarnju utakmicu od 11h.

Posle dvosatne pauze i meča u kome su Rumuni pobedili ekipu bugarskog tima Atletiks sa 15:7, naši momci su imali novi meč protiv iste bugarske ekipe koja je igrala na takmičenju van konkurencije usled otkaza selekcije Turske.

Novi meč – stara priča: Atletiks udara neverovatnih 10 hitova u prvoj izmeni i nemoćna odbrana Srbije gleda kako meč odlazi u novi poraz. U kasnijem delu meča Srbija uspeva da se solidnim udaranjem vrati u meč ali na kraju je 6:16 za bugarski tim.

Poslednji meč dana je između Bugarske i Rumunije. Posle velike borbe i kvalitetnog nastupa obe ekipe Bugarska dobija sa 2:1 i ulazi u finale takmičenja.

U nedeljnom programu Srbija igra protiv Rumunije posle dva teška poraza i stvari ne izgledaju najbolje kada se vidi forma rumunskog tima od prvog dana. Međutim Srbija ipak pokazuje da ima kvalitet i posle prospavane noći igra najbolji meč u poslednjih nekoliko godina ubedljivo savladavši opasne Rumune sa 9:2, čime praktično ulazi u finale takmičenja jer se mečevi Atletiksa ne računaju u oficijelni skor.

Da stvari budu čudnije Atletiksi u nedeljnom meču pobeđuju reprezentaciju Bugarske sa 8:5.

U finalnom meču Srbija posle 3 naporne utakmice u 2 dana po velikoj vrućini, kombinuje sa timom i bacačima i igra veoma solidan meč koji ipak na kraju gubi velikom razlikom.

Mladi bacači Srbije (Stajić, Seke i Badovinac) prave veliki broj šetnji i Bugari vode sa 7:1 i 8:2 ali je Srbija dobrim udaranjem u nekoliko navrata punila baze, bez konačnog udarca da smanji rezultat i uhvati priključak. Na kraju meča domaćini prave novu seriju i pokazuju da su najjači na Balkanu poslednjih godina – 12:2 za kraj meča.

Utakmice su igrane po veoma tvrdom i neravnom terenu koji je naterao sve ekipe na veliki broj grešaka i uticao da broj poena po mečevima bude znatno veći.

Domaćini nisu vodili zvaničnu statistiku na turniru ali podatak da je u finalu bilo 10 – 7 u hitovima za domaći tim  pokazuje koliko skupo su walk-ovi koštali našu selekciju.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *