Bečkerek bolji od Vojvoda – nastavljena i Interliga!

Vojvodina - Rascals

Vojvodina – Rascals

Vreme je konačno poslužilo bejzbol timove proteklog vikenda, i odigran je veliki broj mečeva u celom regionu. Na Adi Ciganliji je odigrano 3 meča – sva tri u nedelju. Subotnja utakmica Interlige između Vojvodine i mađarskog Rascalsa je pomerena za jedan dan, zbog problema Mađara sa autobusom koji ih je vozio za Beograd, tako da je u nedelju igran double header, dok  su u popodnevnom programu igrali Vojvode i Bečkerek. Beograd 96 je gostovao u Erdu (Mađarska) kod poslednjeplasiranog tima B grupe Interlige.

U prvom meču dana u Beogradu, Vojvodina je posle neizvesnih 7 izmena i dva sata igre savladala goste sa 6:4! Starter za Vojvodinu je bio Kozjak, pozajmica iz zemunskih Vojvoda za Interligu. Meč je bi tvrd i Mađari su se pokazali kao solidna ekipa ali  su na kraju Novosađani bili bolji. U drugoj utakmici prava drama – Vojvodina je vodila sa 2:1 do 5. izmene da bi Rascalsi serijom od 7 poena poveli sa 8:2! I kada se očekivalo da u skraćenoj utakmici (7 inn double header pravilo) Mađari sačuvaju ogromnu prednost, naš tim je pokrenuo svoju seriju poena i došao do preokreta i novog vođstva – 9:8, osvojivši takođe 7 poena. U poslednjoj izmeni Vojvodina se uspešno odbranila i zabeležila 4. pobedu u nizu u regionalnom takmičenju čime se uključila u borbu za viši plasman.

U popodnevnom meču domaćeg takmičenja je takođe viđen neizvestan duel – Bečkerek je posle duge borbe uspeo da savlada Vojvode sa 10:8!

Istog vikenda Beograd 96 je igrao u Mađarskoj protiv “fenjeraša” B grupe – Erda. U predgrađu Budimpešte nije viđeno ništa neočekivano – Beograd 96 je sigurnom igrom razneo Erd u obe utakmice i napravio čak 46 poena (24:6 i 22:4). Beograd je rešio sve dileme u prvom inningu obe utakmice kada je vodio sa 12 odnosno 14:0, čime je i slabašna nada domaćina odmah ugašena.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *