Beograd 96 1-1 sa Medvednicom, Vojvode lako sa Novim Sadom

Proteklog vikenda odigrane su tri utakmice na bejzbol terenu “Ada”, na Adi Ciganliji.

Na subotnjem otvaranju regionalne Interlige viđen je veoma kvalitetan meč sa odličnim pitchingom, posebno startera Beograda Garsije koji je sa čak 17K u 9 inn, odlučujuće doprineo pobedi Beograda 96 od 4:1.

Meč je bio tvrd a Medvednica opasnija i sa više šansi da dođe do poena u prvoj polovini utakmice, ali je dugo bilo nerešeno – 1:1. Beograd je teško izlazio na kraj sa odličnim starterom gostiju Potočkim, ali je ipak uspeo da ima važne hitove sa 2 out-a tokom meča, pa je poveo prvo  sa 3:1 a onda i sa 4:1 u 7-oj izmeni.

Odbrane su takođe bile odlične, obe ekipe su imale samo po jednu grešku, pa je na kraju presudio neumoljivi Garsija, koji je posle male krize u 7-om inningu, završio meč strajk out-om za konačnih 4:1.

U nedeljnom meču Beograd je pokazao slabosti iz prošle sezone. Prvo je u trećoj izmeni serijom grešaka i lošim pitching-om Milića dozvolio 3 poena i Medvednica je povela sa 4:1, da bi u kasnijem delu meča udaranje potpuno podbacilo na mladog bacača gostiju, koji je praktično samo sa sporim festbolom lako kontrolisao napad Beograda. Medvednica je igrala bez greške u odbrani a u 7-om inningu dodala i poen za 5:1. Beograd je imao veliku šansu u 8-om inningu kada je Garsija na pune baze i 2 outa udario line drive ali je on uleteo pravo u rukavicu outfildera Medvednice, tako da su gosti priveli meč kraju i nose važnu pobedu kući. 

U nedeljnom meču domaće lige Vojvode su posle interesantnog meča sa puno udaraca savladale Novi Sad sa 15:5. Novi Sad je pokazao zube na početku meča ali su iskusni Zemunci sa Berecom na brdu dodali gas i serijom od 6 poena otišli na 10:4 sredinom utakmice kada su slomili rivala, za prvu pobedu ove sezone.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *