Beograd 96 posle drame do 2-1 u seriji!

Beograd 96 je dobio utakmicu broj 3 finala Prvenstva Srbije u bejzbolu za seniore. Posle verovatno najdramatičnije utakmice finala svih vremena, Beograđani su walk of grounderom Hatale slavili sa 12-11 u 10. izmeni.

U meču punom preokreta Beograd 96 je poveo sa 2-o u prvoj izmeni (3 hita) kao domaći tim, i najavio mnogo bolje udaranje nego u drugoj utakmici kada je ukupno imao samo 4 hita. Bacač Tomić se ipak stabilizovao a napad Novog Sada koristi nagli pad ritma startera Beograda Milića i sa 4 poena u 4. izmeni vodi sa 4:2. Beograd vraća poen u istom napadu pa se sa 4:3 ulazi u sredinu meča. U 5. inningu Novi Sad koristi loš pitching i par grešaka odbrane Beograda i uzima 2 poena za 6-3, i stvari za goste izgledaju dobro pošto starter Beograda Milić završava bacački nastup sa samo 4 izbacane izmene.

Ipak, aktuelni šampion Srbije pravi fantastičnu seriju od 5 hitova (dva double-a) i 2 BB i potpuno okreće rezulat na 9-6 skidajući takođe sa brda startera Novog Sada Tomića. Ulazi se u mirniji deo utakmice gde reliveri Ninić i Filipović ređaju nule udaračima sve do 8. izmene kada Novi Sad smanjuje na 9-7 ali pravu tešku grešku u base runningu i propušta da uzme još poena (imao pune baze bez outa). Beograd stavlja novu nulu u 8. napadu i ulazi se u poslednji inning sa rezultatom 9-7.

Badovinac ulazi kao closer i kreće sa autom, a onda kreće prvi deo drame koja je obeležila meč: Novi Sad puni baze (2 outa) a Filipović udara rutinski graunder ka SS Beograda 96 koji umesto kraja meča pravi tešku grešku i Novi Sad izjednačuje na 9-9! Momentum utakmice se ponovo okreće u korist gostiju što koristi mladi Rosić koji udara 2 RBI single za 11-9 i potpuni preokret i haos na terenu. Badovinac, koji u toj izmeni nije imao pomoć odbrane (2 E), pravi treći K i Beograd ulazi u poslednje udaranje sa -2, ispustivši iz ruku dobijen meč.

Novi Sad na brdo stavlja najboljeg pitchera Živića da završi utakmicu. On vrlo brzo rešava dva udarača Beograda sa strike outima i Novi Sad ima 2 outa, prazne baze i vođstvo u seriji nadomak ruke. Ali bejzbol ponovo pokazuje da nije kraj do samog kraja – Todorović sa 2 strikea udara grounder ka SS Novog Sada koji malo čeka i kasno baca loptu – safe za pola koraka. Nakon toga Aleksandar Zonić stiže na bazu “šetnjom”, a Živić sledećem udaraču Jovanoviću baca wild pitch, kojim raneri odlaze na drugu i treću bazu! Nakon toga u klimaksu izmene Vladan Jovanović udara pravu bombu u outfiled Novog Sada na 2 strikea (!) i Beograd izjednačuje na 11-11. Živić ipak pravi treći out i ulazi se u extra inning.

U prvom produžetku ikada igranom u finalnim serijama, Novi Sad demoralisan i sa donjim delom line-upa ne uzima nijedan poen, Badovinac pravi 2K i jedan flaj. Beograd u svom napadu odmah stavlja sac bunt, i pomera igrače na drugu i treću bazu, a Hatala oštrim grounderom na infield in, koji druga baza Novog Sada nije uspela da ukroti, rešava meč – 12-11.

Sama utakmica nije bila preterano kvalitetna i obilovala je greškama ali je bila puna preokreta i sa dobrim potezima odbrane. Beograd 96 je imao 13 hitova (Novi Sad 12) a najbolji udarač kod pobednika je bio veteran Aleksandar Zonić sa 2-3 (3BB). Pratili su ga Todorović (3-6) i Jovanović i Ceballos (2-5).Kod Novog Sada najbolji su bili Živić, Ivetić i Rosić (svi 2-5).

Na pitchingu zapažen nastup je imao Badovinac koje je zatvorio meč sa 2inn,5K i 1BB. Filipović je izbacao 3 inn i nije primio nijedan poen za Novi Sad.

Serija se nastavlja narednog vikenda u subotu. Beograd 96 vodi sa 2-1 u seriji do 3 pobede.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *