Beograd 96 šampion Srbije!

Beograd 96 je novi šampion Srbije za 2023. godinu u konkurenciji seniora. Posle dve godine dominacije novosadske Vojvodine, Beograđani su ponovo prvaci, osvojivši 21. titulu u klupskoj istoriji. Ovim uspehom Beograd 96 je osvojio “duplu krunu” pošto je pre dve nedelje pobedio Novi Sad u finalu Kupa Srbije.

Upravo su Beograd 96 i Vojvodina, najveći rivali u poslednjih 6-7 godina, i igrali finalni duel, koji je bio neizvestan do samog kraja. Ove sezone finale se igralo na samo jedan dobijen meč što je povećalo i značaj same utakmice. Sistem je promenjen zbog velikog broja vikenda koji su otkazani usred loših vremenskih uslova u prolećnom delu sezone.

Meč je u početku bio tvrd a Beograd 96 je kao domaćin poveo sa 1:0 u 1. izmeni. Vojvodina je bila bolja i opasnija u prvoj polovini  meča ali nije značajnije materijalizovala prednost. Novosađani su vodili sa 3:2 i 5:4, da bi konačno uspeli da se odlepe na 7:4 u gornjem delu 7. izmene. Tada se događa ključni trenutak utakmice kada izlazi starter Vojvodine i Novosađani u donjem delu iste izmene posle niza udaraca i jedne velike greške primaju čak 6 poena i Beograd 96 vodi sa 10:7. Vojvodina ne uspeva da vrati nijedan poen u 8. izmeni da bi Beograd 96 novom serijom od 5 hitova napravio još 6 poena i prelomio meč – 16:7. Gosti u poslednjem udaranju prete i uzimaju 3 poena ali grounderom ka trećoj bazi domaći tim pravi poslednji out za konačnih 16:10.

Beograd 96 je imao samo 5 hitova na startera Vojvodine koji je dobro kontrolisao napad domaćeg tima, da bi serijom od čak 8 hitova u poslednje dve izmene uspeo da preokrene rezultat – ukupno 13 udaraca (Vojvodina 6).

Vojvodina je imala bolji pičing (Nakić – 6inn, 7K,5BB,2HP) ali je igrala i lošiju odbranu napravivši čak 7 E nasuprot 4 E Beograda 96. Na drugoj strani Beograđani su imali veoma slabe startere koji su dozvolili čak 10BB i 5HP ali je novosadski tim ostavio veliki broj igrača na bazama (11 LOB).

Pehar prvaku Srbije uručio je Greg Mekarti, bivši MLB pičer, koji je bio gost Bejzbol saveza Srbije.

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *