Beograd 96 pobednik Kupa Srbije!

BK Beograd 96 je pobednik Kupa Srbije za 2023. godinu, odigranom ovog vikenda na Adi Ciganliji.

U subotnjem polufinalnom programu Novi Sad je savladao Vojvode posle velikog preokreta sa 11:10. Zemunci su odlično počeli meč i imali prednost od 9:0 ali su izgubili ritam na pičingu i dozvolili veliki preokret. Novi Sad je dobrim udaranjem okrenuo tok meča i odbranio se u poslednjoj izmeni za ulazak u finale.

U popodnevnom duelu Beograd 96 je odigrao dobar meč protiv oslabljenje Vojvodine u meču gde je nastupilo puno mladih igrača na obe strane. Od samog početka Beograd je poveo i pravio prednost za konačnih 19:2 u 5 izmena, odigravši odličnu odbranu (3 double playa i samo 1E). 

U velikom finalu u nedelju viđena je nervozna utakmica sa puno grešaka na obe strane i vidljivim nedostatkom dobrog pičinga za Novi Sad. U prve dve izmene je bilo čak 7:7, da bi od tog momenta Beograd stabilizovao odbranu i počeo da pravi prednost – 11:7, 15:7 i 15:11 u 7. izmeni. Novi Sad nije imao snage za preokret i Beograd 96 je kao gost završio meč novom serijom od 9:5 za konačnih 24:16.

Novosađani su imali 6 hitova više (13-7) ali su napravili neverovatnih 22 walka i time uništili svoje šanse u ovom finalu.Najbolji igrač meča je bio bacač Beogradjana Hoze Sebalos koji je izbacao 8 1/3 utakmice i imao 9K i 5BB.

Naredne nedelje nastavlja se Prvenstvo Srbije.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *