Novi Sad pobednik Kupa Srbije!

Mlada ekipa Novog Sada nastavila je niz odličnih igara ove sezone i osvojila Kup Srbije za 2020. godinu. Posle veoma dobrog i uzbudljivog finalnog meča Novi Sad je posle prave drame savladao Vojvode sa 4:2, čime je osvojio prvi trofej u svojoj 6-ogodišnjoj seniorskoj istoriji.

U subotnjim mečevima su igrana dva polufinala. U prvoj utakmici Vojvode su pobedile Vojvodinu sa 9:8, walk of udarcem Kukoleče u meču koji je takođe bio dramatičan. Vojvodina je povela sa 3:0 u prvoj izmeni sa nizom odličnih udaraca ali su Vojvode odmah vratile 3 poena za 3:3. U drugoj izmeni Vojvode na 2 outa uzimaju novih 5 poena i vode sa čak 8:3. Međutim, Novosađani menjaju bacača i gase napad Zemunaca a u isto vreme udarači skupljaju poene,da bi u 9. izmeni novom serijom Vojvodina izjednačila na 8:8! Ipak, Vojvode u poslednjem napadu dolaze do ključnog poena i prolaza u finale.

Drugo polufinale je igrano kao prijateljski meč, pošto je Beograd 96 odustao od igranja Kupa,i nastupio je sa dva strana igrača, koji još uvek nemaju pravo nastupa u oficijelnim mečevima. Posle 7 izmena Novi Sad je slavio sa 13:11.

U nedeljnom finalu , po idealnom vremenu za bejzbol, viđen je jedan od kvalitetnijih mečeva poslednjih godina u Srbiji. Dominirali su bacači Živić (Novi Sad) i Aranđelović (Vojvode), a odbrane su bile perfektne i bez errora sve do poslednje izmene. Novi Sad je poveo u 3 inn. sa 1:0 posle WP startera Vojvoda, da bi isti igrač udarcem za tri baze izjednačio na 1:1 u 5. inn. Do 8 inn. bacači dominiraju, da bi u tom napadu Novi Sad opasno zapretio i napunio baze sa samo 1 outom ali Vojvode ipak izlaze bez primljenog poena. U poslednju izmenu se ulazi sa 1:1 i onda počinje rasplet. Posle prve greške na utakmici (u RF )  Novi Sad uzima drugu bazu i odbrana Vojvoda naglo pada. Nizom od još 3 greške i 2 hita, Novi Sad dolazi do kolosalnih 4:1 pred poslednji napad domaćih Vojvoda. Zemunci u poslednjem napadu takođe koriste veliku nervozu i veliku grešku druge baze, i uspevaju da napune baze sa samo 1. outom. Živić pravi balk za 4:2, ali donji deo lineupa Vojvoda nema snage za novi nalet – sa IF i strike outom za kraj Novi Sad dolazi do velike pobede.

Utakmica je imala samo 4 hita u prvih 7 izmena (2-2) da bi Novi Sad eksplodirao u poslednje dve dodavši još 4 kada je bilo najvažnije za konačnih 6-3 u udarcima.

Bacači su bili odlični – Živić je izbacao celu utakmicu u sjajnom ritmu i završio sa 7K, 2BB,2HP.Iza sebe je imao granitnu odbranu sa samo 1. errorom, a najbolji je bio mladi SS Ćulum (15 god.) koji je odigrao svih 6 plejeva (uz 4 asistencije). Sa druge strane Aranđelović je imao čak 15K i 4BB (jedan intentional) u 8 2/3 inn.Kozjak odbacao 1/3 inn bez primljenog hita.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *