Novi Sad posle drame do finala!

Novi Sad je drugi finalista Prvenstva Srbije za seniore! Posle napete i neizvesne  utakmice Novi Sad je pobedom od 8:7 nad Vojvodama prošao u finale sa konačnih 3-1 u seriji, gde ga čeka aktuelni šampion Beograd 96.

Meč na Adi je bio jedan od najuzbudljivijih na u poslednjih nekoliko sezona. Iskusan timVojvoda je sve uradio da izjednači na 2-2 u seriji. Na brdo je stavio Kubanca Corellu koji je bio veoma dobar i nije dao mladim udaračima Novog Sada da povežu hitove, dok su igrači Zemunaca strpljivim udaranjem vodili veći deo meča.

Rezultatska prednost je sve vreme bila na strani (domaćina) Vojvoda (2:1, 3:2) da bi u 6. inn poveli i sa 6:4. Novi Sad uspeva da se vrati i da u 8. inn čak i povede sa 7:6. Zemunci (8. dole) sa 2 outa, i praznim bazama ipak uzimaju poen za 7:7, ali plaćaju danak brojnim greškama i ponovo primaju poen u poslednjoj izmeni za 8:7. U zadnjem napadu, sa donjim delom line upa, ne uspevaju da ugroze Novi Sad, za konačnih 8:7.

Utakmica je obilovala greškama ali i odličnim udarcima obe ekipe. Na kraju je Novi Sad imao bolji skor u hitovima (9-6), ali su bacači gostiju poklonili više od 10 baza na BB i HBP, tako da je to pravilo ravnotežu tokom meča.

Novi Sad ulazi u svoje prvo finale u kratkom postojanju kluba, gde ih čeka Beograd 96.

Narednog vikenda na Adi se oba dana igra Kup Srbije! 

Subota 10.30h  Vojvode – Vojvodina  14.30h  Beograd 96 – Novi Sad.

Nedelja 12h FINALE

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *