Seniori osvojili IBC u Čikagu, juniori poslednji u Slovačkoj

IMG_3530 (1)Tokom letnjih meseci odigrana su dva važna međunarodna takmičenja na kojima su učestvovale naše selekcije.
Seniori su napravili veliki uspeh osvajanjem International baseball challenge turnira u Čikagu, dok su juniori osvojili 10. mesto na EP U 23 u Bratislavi.
Srbija je na turniru u Americi nastupila sa 11 igrača iz srpskih klubova i 12 Srba koji žive u SAD, i igraju bejzbol u koledžima i srednjim školama. Ova kombinacija se pokazala kao pun pogodak i ostvaren je rezultat vredan divljenja, u konkrenciji snažnih reprezentacija Hrvatske i Slovačke, kao i favorita – tima North America (sastavljen od koledž igrača iz Čikaga).
Srbija je u grupi imala skor 1-2, pobedivši Slovačku sa 6-2, i izgubivši od North Americe sa 2-5 i Hrvatske 1-9. Ipak, u najvažnijim mečevima Srbija je u polufinalu pobedila Hrvatsku sa 6-4, a onda i pregazila Amerikance sa 12:5 u finalu! To je bio i prvi poraz North America tima posle uvodne 4 pobede.
Najveći teret utakmica su poneli Srbi iz SAD, koji su pokazali visok kvalitet i da na njih može da se računa i naredne godine na Evropskom prvestvu B grupe.
Na Evropskom prvenstvu U – 23 u Slovačkoj naši juniori su pokazali potencijal ali su izgubili svih 6 mečeva. Mora da se naglasi da je najveći broj naši igrača imao oko 18-19 godina, tako da su se susretali sa starijim i iskusnijim vršnjacima. Srbija je na početku turnira ubedljivo poražena od Engleske i Rusije a nakon toga je odigrala dva dobra meča koja je izgubila, prvi walk-of HR od Slovačke (10-12) a drugi posle velike borbe od Poljske (11-14). Poslednja dva dana usledili su novi porazi od Autrije i Belorusije, pa je naš tim zauzeo poslednje 10. – to mesto.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *