Srbija druga na Balkanskom Kupu, zlato Bugarskoj

Reprezentacija Srbije je osvojila drugo mesto na Balkanskom Kupu koji je proteklog vikenda održan u Sofiji. Naši momci su odigrali solidan turnir ali nisu imali dovoljno raspoloženih bacača za osvajanje prvog mesta, pa su domaćini zasluženo slavili.
U prvom meču Srbija je lako savladala Grčku sa 12:2, da bi u drugom izgubila od Bugarske posle velike borbe sa 9:4. U odlučujućem meču za finale Srbija je posle drame pobedila Rumuniju sa 3:2.
Konačno u finalnom meču igranom u subotu Srbija je ubedljivo izgubila od veoma snažnog domaćina sa 20:5 i osvojila srebro.
U sklopu turnira naš selektor Momčilo Kojić je prisustvovao i koktelu na kome je imao i kraći sastanak sa gospodinom Frakarijem, predsednikom WBSF-a.
Naši momci će naredni veliki test imati na internacionalnom turniru u Čikagu u julu mesecu, kada će igrati protiv Slovačke, Hrvatske, i koledž tima iz USA. U ovoj godini seniori nemaju zvanično evropsko takmičenje zato što su prošle godine obezbedili opstanak u B grupi na turniru u Beogradu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *