Vojvodina i Beograd 96 nastavili takmičenje u Interligi

IMG_1107 (1)Dva srpska predstavnika u Interligi su proteklog vikenda odigrali nove utakmice. Vojvodina je u Beogradu dočekala Medvednicu (Zagreb) i zabeležila 2 poraza dok je Beograd 96 u Varaždinu ostvario skor 1-1.

U Beogradu je u prvom meču viđen veoma interesantan duel sa veoma dobrim odbranama i malo poena, a Vojvodina je imala samo 5 hitova protiv čileanskog bacača koji je dominirao, dok je Medvednica sa svojih 7 dobila neizvestan meč. Vojvodina je gubila sa 2:0 i smanjila na 2:1 u 8. inningu ali u poslednjem udaranju nije ugrozila goste, došavši samo na prvu bazu. U nedeljnom meču naš tim je praktično izgubio utakmicu u prvoj izmeni predugo ostavivši na mestu startera mladog Grubića,koji je posle pola sata lošeg nastupa celog tima primio 7 poena. Vojvodina je u takođe dugačkom udaranju u prvom inningu napravila samo 1 poen a kompletna prva izmena je trajala 47 minuta (!). U drugoj izmeni novi bacač Vojvodine Saravolac ulazi i baca solidno do kraja meča ali je kasno. Medvednica do kraja meča održava prednost i dolazi do nove pobede – 13:4.

Beograd 96 je u Varaždinu igrao solidne utakmice – u subotu je vodio sa 4:0 u srednjem delu meča, ali je odmah brzo primio čak 7 poena i do kraja meča uspeo samo da ublaži prednost – poraz od 7:5. Odbrana je bila odlična (1 E) a udaranje solidno sa 9 hitova ali je meč ipak izgubljen zbog primljena 3 HR-a, na veoma kratkom terenu u Varaždinu, tako da su domaćini mali broj udaraca (6) pretvorili u čak 7 poena. Važno je napomenuti i sjajnu kontrolu pičera Varaždina koji nisu imali nijedan BB, i  lošu bacača Beograda (8 BB), što je takođe doprinelo porazu.

U nedeljnom meču Beograd 96 je bio ubedljiv i potpuno je kontrolisao meč – pobeda od 11:1. Sa sedam poena u trećoj izmeni je praktično rešio meč a sa 2 poena u 8. inn je završio posao mercy rule-om. Mladi Jovanović je odlično udarao sa 3 hita a Nakić i Badovinac su bili solidni na pičingu sa 11K i,ponovo previsokih 8 BB.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *