Vojvodina šampion Srbije!

Novosadska Vojvodina je prvak Srbije za seniore! Vojvođani su osvojili prvu titulu u svojoj istoriji i opravdali ulogu favorita koju su imali u duelu sa BK Novi Sad. U best-of-three seriji preokrenuli su rezultat ,i sa dve ubedljive pobede u mečevima 2 i 3, zasluženo osvojili pehar. Vojvodina je cele sezone igrala najbolji bejzbol (skor 6-0 u prolećnom delu prvenstva) i potvrdila je takvu formu i kada je bilo najvažnije.

U nedeljnom meču na Adi Ciganliji, Vojvodina je (domaći tim) od samog starta pokazala mlađem rivalu da neće imati nikakvu šansu. Povela je sa 5:0 u prvoj izmeni, odbranila pune baze bez outa u drugoj i odmah dodala 3 poena za ogromnih 8:0. U dve izmene je već imala 6 hitova raznevši odbranu Novog Sada.

Nasuprot tome Novi Sad je počeo utakmicu sa tri strajk outa svojih udarača, napravio 2 teška errora u prvoj izmeni i propustio pune baze bez outa u drugoj, čime je zapečatio svoju sudbinu. Očigledno je bilo da su igrači Novog Sada igrali odlučujući meč stegnuti i sa tremom što je iskusna Vojvodina maksimalno iskoristila.

U nastavku utakmice Novi Sad je uzeo poen u 3. izmeni i to je bilo to što se tiče gostiju. Starter Vojvodine Nakić je uz pomoć veoma dobre odbrane kontrolisao napad protivnika do 6. i ključne izmene. Vojvodina posle hita i walka pravi novi pritisak i osvaja dodatna 3 poena za 11:1. Indisponirani Novi Sad u 7. inn. dovodi hitom na bazu svog igrača, u pokušaju da izbegne mercy rule, ali to je sve. Vojvodina rešava meč sa nova 3 K i slavlje može da počne.

Statistika pokazuje dominaciju Vojvodine u finalnom meču –  9 hitova napada u samo 6 izmena, odlična odbrana sa samo jednom greškom i starter Nakić sa čak 12K (2 BB,1 HBP i 1 IW).

Nasuprot tome Novi Sad je završio sa 5 hitova, a odbrana je imala 7 grešaka i zapečatila svoju sudbinu u ovom finalu.

Starter Živić je imao 3K i 4BB u 5 inn , a Tomić 1K u poslednjoj šestoj izmeni.

Vojvodina prvak Srbije za 2021. godinu!

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *