Vojvodina u borbi za vrh, Beograd 96 i dalje bez pobede

U regionalnoj ligi je proteklog vikenda odigrano novo kolo, a naši klubovi Vojvodina i Beograd 96 su nastavili svoje utakmice!
Vojvodina je na teškom gostovanju u Zagrebu, protiv direktnog konkurenta za vrh tabele, zabeležila pobedu i poraz.
Ovim skorom Novosađani su ostvarili dobar rezultat kojim se i dalje bore za prvo ili drugo mesto u B grupi, sa trenutnim skorom 5-3! U prvom meču Vojvodina je vodila do polovine utakmice, ali je na kraju ipak izgubila sa samo jednim poenom razlike – 13:12, sa neverovatnih 21 udaraca Medvednice (Vojvodina 15). Ipak, narednog dana, posle prave drame i dobrog pitchinga Kozjaka, vicešampion Srbije je save-om Japanca Kodai Katoa, odneo pobedu od 9:8. U poslednjem kolu Vojvodina gostuje Trnavi, i u slučaju dve pobede ima šansu da se umeša u borbu za prva dva mesta, ali dosta zavisi i od rezultata konkurenata (Medvednica i Kranjski Lisjaki). Već sada je vidljivo da će se usijati digitroni i da će svaki osvojen poen u međusobnom skoru ove tri ekipe biti krucijalan.
Naš drugi predstavnik u B grupi Interlige, Beograd 96, nastavio je sa porazima. Na gostovanju lideru B grupe, slovenačkim Lisjakima, igrao je utakmice u Škofija Loki. Zbog subotnjih pljuskova, u nedelju je igran double header, i zabeleženi su porazi od 0:4 i 5:15.
U prvom meču protiv veoma dobrih Slovenaca, pojačanih pravom legijom stranaca (2 USA, 2 Venecuela, 1 Japanac), Beograd se dobro držao novim odličnim nastupom Živića, ali napad nije mogao ništa da uradi protiv Tim Browna, bivšeg američkog profesionalca. Hladnokrvni Amerikanac je u 6 inn. izbacao no-hitter, a da Beograd 96 nije došao do druge baze.
U drugom meču konačno je proradilo i udaranje, ali pičeri Beograda nisu imali šanse protiv takođe raspoloženih napadača Lisjaka. Beograd je poveo 3:0 i smanjio u jednom trenutku na 9:5, i to je bilo sve. Lisjaki su novom serijom poena mercyrule-ovali Beograd – 15:5 u 5 inn i opravdali ulogu favorita.
Beograd ima skor 0-7, i jedino opravdanje može tražiti u činjenici da većinu mečeva igra bez starijih i važnijih igrača, tako da uglavnom nastupa sa tinejdžerskom postavom na važnim pozicijama.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *