Zvanično: Veliki skok Srbije na mapi svetskog bejzbola!

Nastavljaju se fantastične vesti za srpski bejzbol!

Srbija je na najnovijoj oficijelnoj listi Svetske bejzbol/softbol federacije (WBSF) na 51. mestu i zvanično je postigla najveći napredak što je priznato u posebnom pasusu u tekstu na sajtu sa podnaslovom “Biggest mover”!

To je objašnjeno činjenicom da je naša zemlja prvi put na listi, i da nije imala plasman od kada je uveden nov sistem bodovanja. Takođe, u tekstu je ukazano na to da je Srbija osvojila 1. mesto na Evropskom prvenstvu C grupe, što je rezultat koji je doneo ogroman broj bodova i omogućio ovaj veliki skok!

Inače, na listi WBSF Slovenija je 43. a Irska 47. – obe reprezentacije je Srbija savladala u pohodu na prvo mesto na EP u Sloveniji, što pokazuje da naš bejzbol ima potencijal da u budućnosti još napreduje na listi.

 

 

49-60-WBSC-Baseball-World-Rankings

 

 

Srbija je pobedom u Ljubljani takođe ušla i među 24 najbolje evropske reprezentacije, a šansu za nove dobre rezultate ima već sledeće godine na Evropskom prvenstvu B grupe.

Inače na listi je 71. reprezentacija a još oko 40 zemalja učestvuje na takmičenjima ali nemaju bodove koji im omogućavaju plasman na listi.

Ovde možete pogledati kompletnu vest!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *