Beograd 96 siguran, Vojvode posle drame do pobede!

Ovog vikenda nastavljeno je Prvenstvo Srbije u bejzbolu u seniorskoj konkurenciji a igrane su i utakmice Under 14 Poni lige mlađih kategorija.

U subotu je po lošem jutarnjem vremenu Beograd 96 ubedljivo savladao Vojvode sa 28:3. Pokazalo se da je pitching najvažniji deo bejzbola – Zemunci nisu imale svoje startere na terenu i praktično su bili bez šansi protiv rivala iz Beograda . Utakmica je završena u 5 izmena (“mercy rule” pravilo).

U nedeljnom programu su viđene bolje utakmice.

Beograd 96 je u jutarnjem meču na Adi Ciganliji savladao zrenjaninski Bečkerek sa 10:9. Utakmica je bila neizvesna do samog kraja kada Beograd iskustvom rešava meč u svoju korist.

Najbolji meč dosadašnjeg dela sezone je viđen u programu od 15h. Vojvode su u dramatičnom meču savladale Vojvodinu sa 6:5 .

U meču je viđen veoma dobar pitching i udaranje a odbrane su bile relativno sigurne. Vojvodina je odličnim udaranjem povela sa 3:0 u 3. i čak 5:0 u 5. izmeni ali su Zemunci upornom igrom uspeli da preokrenu meč. Iskoristili su pad ritma bacanja pitchera Vojvodine i prvo u 8. izmeni smanjili na 5:2 a zatim u poslednjoj izmeni izvršili finalni pritisak i pobedili sa 6:5.

Utakmica između Vojvodine i Bečkereka u subotnjem programu nije odigrana zbog lošeg stanja terena posle obilne kiše, i odložena je za rezervni termin.

You may also like...

1 Response

  1. #17 Vojvode says:

    Sjajna vest. Konacno sveze informacije iz srpskog bejzbola. Nadam se da ce se trend nastaviti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *