Saopštenje

ligaPovodom predloga o poboljšanju kvaliteta takmičenja, savez je doneo sledeće odluke:

– Igračima mladjim od 18 godina, i igračima u svojoj prvoj takmičarskoj sezoni u prvoj ligu Srbije, dozvoljava se upotreba metalnih palica, svi ostali moraju koristiti drvene.
– Klubovi na utakmicama prolećnog prvenstva mogu da se dogovore da igraju utakmicu u trajanju od 7. izmena. Oba kluba moraju potvrditi taj dogovor pred početak utakmice sa sudijom. Uakmice play-offa ce trajati regularnih 9. izmena.
– Istovremeno se na terenu mogu naći u jednoj ekipi samo 2 strana državljanina.

raspored utakmica za sezonu 2011. možete skinuti sa linka ovde

You may also like...

5 Responses

 1. SUN says:

  OK. Neke stvari su ovde uredu. Tipa max 2 stranca.
  Ali.
  Ovo da se timovi mogu dogovoriti da igraju samo 7 umesto 9 izmena moze se veoma dobro iskoristi i smanjiti zamaranje pitchera i celog tima za neki predstojeci prvenstveni ili neki drugi mec. Sto u prevodu znaci da moze da bude muvanja ako dva tima medjusobno dobro stoje. Ne vidim razlog da se skracuju utakmice i menjaju osnovna pravila ali dobro.
  Ovo da deca mogu da koriste metalne palice je totalno pogresno. A da ne pricamo o tome da moze neko i stariji da dodje i posto prvi put igra u ligi a npr. je odlicno fizicki pripremeljen uzme metalnu palicu i zavali npr. u pitchera u glavu koji je uzgred klinac i povredi ga.
  Takodje nije jasno da li i ta 2 stranca posto prvi put igraju u ligi mogu da igraju sa metalnim palicama sto bi bila opsta katastrofa i totalno neposteno prema ostalim domacim igracima.
  U Americi se vec godinama vodi polemika oko zabranjivanja koriscenja metalnih palica za decu jer je dolazilo do teskih povreda glave sa trajnim posledicama posto svi znamo da se sa njima postize veca snaga udarca i brzina loptice.
  Drugo. Drvo je drvo. Imas bolji osecaj u ruci jer je prirodni materijal i osim toga tako se oduvek i igralo pa ne vidim zasto bi se to menjalo.
  Razumem da se koriste metalne palice zato sto ne pucaju i finansijski je lakse podneti sve to ali i dalje smatram da je ovo pogresan potez.
  Sto se mene licno tice ja bih totalno izbacio koriscenje metalnih palica pa cak i na treningu. Ako se trenira treba od pocetka da se trenira u full-u a ne da izlazimo u susret klincima i tako im cinimo medvedju uslugu. Ali opet to je samo moje misljenje.

  O eventulnoj situaciji gde ce se neki klinac tesko povrediti i tome kako ce to negativno da utice na i ovako slabo popularan sport kod nas necu ni da pricam. To dobro znaju svi oni koji se trude da ovaj sport popularisu u ovoj drzavi vec vise od 10 godina. Nemojte dozvoliti da 1 potez donese mnogo stete ovom sportu a dobro znamo da je sve moguce u baseball utakmici pa i najgori scenario.

  Ocigledno je da ova nova pravila imaju nedorecenosti pa bi to trebalo jos malo razraditi.

  Ne zelim da se ovo shvati na neki pogresan nacin vec samo kao dobronamerna kritika.

 2. Vojvoda 21 says:

  Mislim da o skracenju utakmice u broju ininga ne treba ni raspravljati,a takodje ni o drugim pravilima.Ako zelite da poboljsate ovaj nas sport,dolazite redovno na treninge i nece biti problema sa fizickom spremom,ni sa bacacima.Takodje trudite se da u svojim klubovim povecate broj clanova i time napravite kvalitetnije treninge i buduce selektiranje igraca.

 3. SUN says:

  @ Vojvoda 21. O cemu mi ovde pricamo?
  Ako mislite da dolazenje na trening 2 puta nedeljno od vas cini baseball igraca varate se.
  Koliko treniraju Hrvati? I zasto su drasticno bolji od nas? Kako nasi timovi prolaze u interligi?
  Gde nam je odvojeni trener samo za pitchere i zasto su nam pitcheri toliko iza pitchera iz drugih drzavnih liga a dobro znamo da je pitcher osnova tima i da u mnogim situacijama moze samo on da donese pobedu timu?
  OK je da se na 1 ili 2 treninga nedeljno trenira malo ovo malo ono ali ako se zeli zaista postici kvalitet onda moramo imati specijalizovane trenere i specijalizovane treninge prvenstveno za pitchere jer se samo tako moze dici kvalitet ove lige, timova i reprezentacije na kraju.
  Naravno to ne znaci da i druge pozicije ne treba da se treniraju ali ja pricam o osnovi.
  A sto se palica tice slazem se. Ne treba raspravljati jer jednostavno nije u redu da se metalne palice uopste koriste. To nema veze sa baseball-om. Onaj ko ne moze da udara sa drvenom palicom ne treba ni da udje u tim i igra u prvenstvu zar ne?
  Ovo mi deluje kao nazadovanje. Liga nam je slaba pa ajde da je dodatno oslabimo skracivanjem utakmice i koriscenjem laksih palica.
  Tom logikom mogli bi ionako retke treninge da skratite.
  Tuzno je da Vam neko kao ja koji je kratko u ovom sportu govori o necemo sto bi Vi koji ste od pocetka u njemu trebali da znate.

 4. Samo kad bi se gospodin SUN predstavio da znamo ko je, lako je ovako pricati anonimno. Cemu ta tajnost, pa ne radi se o otkrivanju zivota na Marsu.

 5. SUN says:

  Moje ime je Dragan. Vucko zna ko sam posto povremeno (kada mi obaveze i zdravlje dozvoli) treniram sa Beogradom96 pa ga mozete pitajte da sada ovde ne iznosim svoju licnu biografiju.
  Ne mislim da je toliko bitno ko ovode pise dok god je usmereno ka necem konstruktivnom sto bi donelo boljitak baseball sportu u Srbiji.
  Svi smo na istoj strani jer volimo ovaj sport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *